Kustomoitu viivakoodinlukija Androidiin

Android-puhelimiin on tarjolla paljon viivakoodinlukijoita. Useimmat yrittävät automaattisesti hakea viivakoodin perusteella tuotteita verkkokaupoista, Googlesta yms. Miten puhelimen saisi käsittelemään viivakoodeja haluamallaan tavalla? Esim. hakemaan museonäytteiden tietoja museon omasta tietokannasta?

Barcode Scanner -sovelluksessa on periaatteessa Custom search URL -toiminto, mutta en saanut sitä toimimaan. Toinen vaihtoehto on käyttää kokonaan omaa skriptiä skannerin ohjaamiseen. Matt Cuttsin blogin kommenteissa Carl M:lla on tähän lähes valmis skripti. (Muita ko. sivun skriptejä en saanut toimimaan.)

Koodinlukijan saa toimimaan haluamallaan tavalla seuraavasti:

1) Asenna Scripting Layer for Android.

2) Asenna Python-tulkki.

3) Luo uusi skripti, johon kirjaat haluamasi osoitteen:

import android
droid = android.Android()
(id, result, error) = droid.scanBarcode()
code = str(result['extras']['SCAN_RESULT'])
url = "http://www.example.com/%s" % code
droid.view(url)

4) Käyttöä helpottamaan tee pikakuvake tähän skriptiin.

Em. skriptin saa puhelimeen tällä viivakoodilla:

Kännykkä lukee QRCode-viivakoodeja yllättäväkin hyvin. Viivakoodin kevyt suttaaminen, taittaminen tai luku lasin takaa ei haittaa. Sen sijaan yksiulotteisen Code 39 -viivakoodin lukeminen on paljon epävarmempaa ja vaatii suurta kokoa, automaattitarkennusta ja vakaata kättä.