Pihlajamäki ennen ja nyt

Suomen valokuvataiteen museo on julkaissut Kuvia kaikille -sivuston, jolta on saatavilla suomalaisia valokuvia 1950-60-luvuilta. Kuvien uudelleenkäyttö on sallittu Creative Commons -lisenssillä. Kuvien joukosta löytyi Pihlajamäekeä 1960-luvulla rakennettaessa otettu kuva samalta paikalta, josta minullakin on kuvia:

pihlajamäki-ennen-nyt

Näkymä Maasälväntie 14 katolta noin länteen. Vasen kuva 13.10.1961, oikea 9.9.2007.
46 vuoden aikana puut ovat kasvaneet peittäen Aarnikanmäen kallion ja Savelan peltomaiseman näkyvistä. Vanhassa kuvassa ensimmäiset kerrostalot ovat vasta rakenteilla, lukuunottamatta horisontissa näkyviä kolmea korkeaa 1958 rakennettua Ida Aalbergin tie 3:n taloa.

Vasen kuva: Heikki Savolainen/Suomen valokuvataiteen museo/Alma Media/Uuden Suomen kokoelma.  Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen 4.0 Kansainvälinen
Oikea kuva: Mikko Heikkinen. Creative Commons Nimeä-Jaa samoin 4.0 Kansainvälinen