Kartta vanhoista metsistä

Luonnontilaiset vanhat metsät ja niiden eliöstö ovat Suomessa hupenemaan päin. Vanhan metsän lintu- ym. lajeja on paljon helpompi löytää, jos käytettävissä on tietoa vanhojen metsälaikkujen sijainnista tehokasvatettujen puupeltojen keskellä. Yleensä tämä tieto on karttunut vain retkeilemällä maastossa (ja vanhentunut metsänhakkuiden edetessä), mutta Metlan avattua metsävaratietojaan avoimeksi dataksi saa karkean tiedon helposti kartalle.

Tässä Paikkatietoikkunan avulla tuotettu kartta, joka näyttää puuston keskiläpimitan eri väreillä. Ilmeisesti mittausteknisistä syistä jokainen kartan laikku ei ole luotettava, mutta suuremmilla sinisillä alueilla kuitenkin on suurella todennäköiseyydellä vanhahkoa, järeäpuustoista kuusi- tai sekametsää. Niille voisi suunnistaa keväällä etsimään esim. pikkusieppoja, harmaapäätikkoja tai jopa sitä luonnontilaista metsää.

2 kommenttia

1. Hyönteistietokanta | Hirvikota

[…] Kartta vanhoista metsistä […]

2. Kartta vanhoista metsistä | Hirvikota

[…] Kartta vanhoista metsistä – biomi.org. […]

Tämän jutun kommentointi on suljettu.