Tehometsätalous entistä pahemmaksi?

Maa- ja metsätalousministeriö ajaa metsälakiin muutosta, joka kannustaisi muokkaamaan maaperää hakkuiden jälkeen. Muokkauksen tuloksena olisi tällainen näkymä, joka kyllä jonkin verran nopeuttaa puiden kasvua, mutta on haitallinen muuten.

Ei metsäkasveja, ei metsämarjoja, ei metsälintuja, ei virkistysarvoja, vaan pelkkää puiden viljelyä.

2 kommenttia

1. Sashimi

Tehometsätalous…

Tehometsätalous entistä pahemmaksi? Ei metsäkasveja, ei metsämarjoja, ei metsälintuja, ei virkistysarvoja, vaan pelkkää puiden viljelyä.
……

2. Petoliemi

Nyt on kyllä hyvän näköinen muokkausjälki. Asiallisesti kierrytty siemenpuut, äeystys väli sopiva ja maaperä oikea äestykseen. Kaivinkone muokkauksella olisi saattanut saada esteettisemmän näköisen aukon mutta kustannuksen kolmin kertaiset.

Tämän jutun kommentointi on suljettu.