Lintuja ääniarkistossa

YLE avaa tehostearkistoaan epäkaupalliseen käyttöön. Jos ei tuota itse video/äänijuttuja, miten näitä voisi hyödyntää?

Mieleen tuli ensin linnunlaulumaisemien käytön opetuksessa. Kuinka monta lajia tunnistat tästä äänimaisemasta (mp3)?

Mukana on ainakin 9 lajia: peippo, pajulintu, rantasipi, teeri, lehtokerttu, kultarinta, satakieli, punakylkirastas ja harmaasieppo, ehkä myös fasaani. Luonnossa äänet on helpompi erotella toisistaan kun voi keskittyä kerrallaan vain yhdestä suunnasta tuleviin ääniin.

2 kommenttia

1. Taviokuurna

Tämä olikin hauska pähkinä! Ensikuulemalta osasin nimetä vain neljä: pajulintu, peippo, satakieli ja punakylkirastas. Lisäksi erottelin ainakin yhden ”taustaäänen”, joka oli melkein koko ajan esillä mutta jota en osannut tunnistaa. Ainakin nuo kertunsukuisten äänet ovatkin itselleni vielä vähän vaikeita.

Kummasti sitä myös unohtaa syksyn ja talven aikana lintuääniä, ja aina keväällä on ihmeissään kun joutuu opettelemaan äänet taas uudestaan. (Onneksi opettelu sentään helpottuu vuosi vuodelta, kun yhä enemmän ääniä jää kestomuistiin.) Tämän testin voisikin tehdä uudestaan puolen vuoden päästä ja verrata tuloksia 🙂

2. Mikä lintu? YLE:n tehosteäänet käytössä - biomi.org/blogi

[…] nyt YLE:n Tehostosta (ks. aiempi juttu) lintuäänimaisemia yhteen ja helposti kuunneltaviksi. Näitä voisi käyttää vaikka lintujen […]

Tämän jutun kommentointi on suljettu.