Google.fi, miten voin auttaa?

Esimerkki Googlen vallasta monenlaisessa tiedonhaussa: Koska Luonnontieteellisen keskusmuseon tiedot näkyvät ensimmäisenä Google-haulla ”helsingin yliopisto”, tulee museoon puheluja ihmisiltä, jotka luulevat soittavansa yliopiston keskukseen.

Tässä näkyy myös että kiireessä ei lueta mitä sivulla oikeasti lukee (vrt. Radio Aalto), vaan oletetaan automaattisesti että ensimmäinen sopivalta näyttävä asia on se mitä etsittiin. Ja kyllähän Google tietää?

(Joku Googlea paremmin ymmärtävä voisi kertoa, miksi museo on välillä ykkösenä Helsingin yliopisto -haulla ja välillä ei?)

5 kommenttia

1. Jarno

Ei mun google noin vaan toimi. Ensimmäiseksi tulee www.helsinki.fi/yliopisto/ .

2. Mikko

Tämä on juuri niitä omituisuuksia: saan Firefoxilla erilaiset hakutulokset kuin IE:llä tai Operalla (kaikki google.fi:n suomenkielisellä käyttöliittymällä). Vaikuttavatkohan evästeet tai selaimen asetukset tuloksiin?

3. Jarno

Mä en ymmärrä enää mitään. Eilen kokeilin useammallakin selaimella, ja kaikilla tulos oli sama; HY:n etusivu oli ensimmäisenä.

Nyt kun kokeilin samaa, niin vain lynxillä yhden kerran sain pääsivun ensimmäiseksi. Toisen kerran kokeillessa tulos olikin vaihtunut.

Ilmeisesti vain jotain viivettä Googlen massiivisissa systeemeissä.

Kokeilin evästeillä ja ilman eilen ja tänään, ei pitäisi olla suurempaa vaikutusta tässä tapauksessa.

4. Googlen erilaiset hakutulokset | Pinseri

[…] Eilisen jutun kommenttien kautta tuli hyvä havainto: Googlen hakutulokset ovat olleet personoituja jo ennen SearchWikiäkin. Tämä on havaittu biomi.orgissakin. […]

5. Em

Googlen ylin hakutulos on se mitä on katsottu eniten, sillä koetaan että se on hyödyllisin massayleisölle

Tämän jutun kommentointi on suljettu.