Luontohavaintoja omille sivuillesi

Havaintoikkuna on Hatikka-luontohavaintopäiväkirjan uusi ominaisuus, joka antaa kenelle tahansa mahdollisuuden liittää Hatikan havaintoja omille verkkosivuilleen. Havainnot näkyvät reaaliaikaisesti: kun joku lisää havaintoja Hatikkaan, tulevat ne saman tien näkyviin myös sivuillasi olevaan havaintoikkunaan. Esimerkki toimivasta havaintoikkunasta on esim. biologia-sivuillani.

Ikkunan kokoa voi itse muokata, samoin sitä mitä ikkunassa näkyy. Havaintoikkuna-ohjeiden, nimettyjen hakujen ja lajisuotimien avulla voit säätää hyvinkin tarkasti minkälaisia havaintoja ikkunassa näkyy. Esim. kaikki kotikuntasi petolinnut ja ritariperhoset viimeisen 13 päivän ajalta (tämä vaatii jo Hatikan käyttäjätunnuksen).

Teknisesti havaintoikkuna toimii samaan tyyliin kuin esim. YLEn uutisikkuna.