Toimii, ei toimi

Julkishallinnon tietojärjestelmien vaikeakäyttöisyydestä kuulee usein puhuttavan. Sähköinen laskujen hallintajärjestelmä Rondo tuotti viime viikolla tämännäköisiä ikkunoita:

Siis onko viesti lähtenyt vai ei? Järjestelmä jaksoi kyllä muistuttaa hoidettavista laskuista (joita pääsi käsittelemään vasta eräpäivän jälkeen), mutta ei sitten suostunut välittämään niitä eteenpäin. Tukisivuistakaan ei ollut paljon apua:

Eräs tietotekniikkakonsultti epäili että julkishallinnon tietojärjestelmien jatkuvat ongelmat johtuvat siitä, että Suomessa ei ole kuin kaksi yritystä, jotka pystyvät tuottamaan tällaisia suuren mittakaavan tietojärjestelmiä. Kun kilpailua ei juuri ole, ei huono laatukaan haittaa. Järjestelmän hankkijan on joka tapauksessa valittava jompi kumpi näistä kahdesta.

Yksi kommentti

1. vilppu

”Eräs tietotekniikkakonsultti epäili että julkishallinnon tietojärjestelmien jatkuvat ongelmat johtuvat siitä, että Suomessa ei ole kuin kaksi yritystä, jotka pystyvät tuottamaan tällaisia suuren mittakaavan tietojärjestelmiä. Kun kilpailua ei juuri ole, ei huono laatukaan haittaa. Järjestelmän hankkijan on joka tapauksessa valittava jompi kumpi näistä kahdesta.”

Tätä oon itsekin epäillyt pitkään. Mikään muu ei vaan voi selittää sitä että hyväksytään noin kökköä suunnittelua ja toimivuutta. Web-traveller on mielestäni pelkkä vitsi. Ihan oikeasti musta tuntuu että saisin ilman mitään alan koulutusta aikaiseksi toimivamman käyttöliittymän.

Pitääpä ottaa selvää minkä lafkan tuotoksia nämä julkishallinnon kelvottomat tekeleet on..

Tämän jutun kommentointi on suljettu.