Satunnaisia valokuvia

Valokuvattavaksi valitaan usein vain kauniita asioita. Näin syntyy kyllä hienoja kuvia, mutta niiden perusteella ei saa todellista käsitystä millainen kuvattava kohde on.

Halusin tehdä jotain muuta. Olen pitkään miettinyt ”realististen” tai ”satunnaisten” kuvien ottamista, mutta vasta satunnaisia pisteitä tuottava KML Random Points sai minut liikkeelle. Tästä tulisi kivaa: arvotut koordinaatit GPS-laitteeseen ja kameran kanssa kohti tuntematonta. Tai ainakin melkein tuntematonta, ensimmäiseksi kohteeksi valitsin tutun Pihlajamäen Helsingissä.

Viidestä satunnaisesta pisteestä kolme osui paikkoihin, joissa en aiemmin ole käynyt. Oli teollisuusalueen reunamaa, kerrostalon pihaa, kävelytietä ja tien vartta. Matkalla löytyi mm. todennäköinen kaniinien pesäkolo. (Lajinmääritys pitää varmistaa jäljitä kunhan lunta sataa kunnolla.)

Tulokset löytyvät kuvagalleriasta, jonka sai näppärästi toteutettua ilmaisella Postcardviewerillä.