Ruskaa ja uusi kamera

Vanhan kameran (Canon EOS 300D) mentyä taas epäkuntoon vaihdoin toiseen malliin, käytössä nyt Canon Powershot S3 IS. Järjestelmäkameraan tottuneena jotkin ”hybridikameran” piirteistä oudoksuttavat, mutta hyviäkin puolia löytyy. Harrastajalle Powershotin laatu vaikuttaa riittävältä, ja järkkäriin verrattuna puolet halvempaan hintaan saa lisää ominaisuuksia (mm. kuvanvakain ja telezoom).

Oman kokemukseni mukaan hankintahinta on digikameroiden kohdalla tärkeämpi piirre kuin filmikameroilla, koska kameraa joutuu vaihtamaan useammin. Filmikameroita (Olympus ja Minolta) olen käyttänyt yhteensä n. viisi vuotta ilman yhtäkään huoltoa, digikameroita (Nikon ja Canon) on samassa ajassa joutunut huoltamaan noin viidesti (osa takuuna). Osasyynä tähän lienee ollut kuvaustahti: filmillä n. 500 kuvaa/vuosi, digillä yli 5000.

Muutama kuva tältä päivältä Helsingin Vanhankaupunginlahdelta ja Pihlajamäestä:

Yksi kommentti

1. ramin

Harvinaisen huonoa onnea sinulla noiden digikameroiden kanssa. Meillä 300D kaipasi huoltoa vasta n. 29 000 kuvan jälkeen. Nämä tulivat siis vajaassa kahdessa vuodessa otettua.

Itsekin kyllä harkitsen kameran päivittämistä, mutta järkkäreissä pysyn. Onneksi uudemmissa luvataan tietyille kuluville osille vielä pidempää kestoikää (300D:ssä tiettyjen osien ennustettu kesto on n. 30 000 kuvaa).

Yllättävän hyvän syväterävän alueen rajoittamisen tuntuu tuo S3 osaavan. Keskimmäisessä kuvassa on jo mukavasti epäterävyyttä taustassa.

Tämän jutun kommentointi on suljettu.