Teknisiä ongelmia, ratkaisuna Nebula ja WordPress

Reilun kuukauden tauko blogiin kirjoittamisessa johtui tällä kertaa teknisistä ongelmista. Nyt siirtyminen uudelle palveluntarjoajalle ja uuteen julkaisujärjestelmään alkaa olla pääosin ohi ja blogi taas toiminnassa, vaikka hienosäätöä onkin vielä edessä.

Varsinaiset ongelmat alkoivat reilu kuukausi sitten kun en yllättäen päässyt kirjautumaan blogiini. Kun en kolmeen viikkoon saanut tilanteeseen selvyyttä webhotellipalveluntarjoajalta, kyllästyin odottamaan ja päätin toissapäivänä vaihtaa Nebulaan, jonka palvelua tunnutaan joka välissä kehuttavan.

Nebulalle siirtymisen jälkeen piti sitten asentaa Movable Type -julkaisujärjestelmä. Uuden version asennus ei kuitenkaan onnistunut; ja kello yksi yöllä olin valmis luovuttamaan. Mutta… josko vielä kokeilisi WordPressin asennusta, siitä kun on hyviä kokemuksia töistä.

Kymmenen minuutin kuluttua olin sängyssä ja WordPressin asennus valmis.

Tämä päivä on pitkälti mennyt blogin säätämisessä entisenkaltaiseksi. Worpress on monipuolinen, mutta tuntuu monesti myös liian monimutkaiselta. Asennus on muuten sujunut kohtuullisesti, mutta vanhoja viestejä en saa tuotua Worpressiin. Ne kun ovat Movable Typen Berkeley DB -muodossa, josta WordPress ei (kai) ymmärrä mitään. Muunnos ei onnistu, kun vanhallakaan palveluntarjoajalla ei enää ole sille tukea. Onneksi viestien html-tiedostot olivat tallella, ja ovat nyt haettavissa arkistosivujen kautta.

Yksi kommentti

1. Sivuston uudistuksesta opittua – biomi.org

[…] sivustoni kunnolla edellisen kerran vuonna 2006 kun siirryin Movable Typestä WordPressiin. Silloin tekemäni ulkoasu oli  käytössä tähän asti, vaikka pieniä uudistuksia teinkin […]

Tämän jutun kommentointi on suljettu.